SISTEMI ZA OKREPITEV STABILNOSTI TAL

Učinkovite geotehnične rešitve

SODOBNI MATERIALI

Rešitve, ki jih ponujamo temeljijo na najbolj učinkovitih in finančno dostopnih materialih – geotekstila, geomrež, gabionov, sider, zadrževalnih zidov ali ojačanih plošč. 

TI MATERIALI IN STRUKTURE SO TRDNI, ODPORNI NA NIZKE TEMPERATURE IN AGRESIVNA OKOLJA. MATERIALI SO BODISI TRAJNOSTNO ZAŠČITENI PROTI KOROZIJI IN RAZGRADLJIVOSTI, KO SE VSTAVIJO V ZEMLJO, PONUDIJO DOLGOTRAJNO TRDNOST IN STABILNOST POBOČJA.

Zaradi boljšega oprijema geomaterialov ti zagotavljajo močno stabilizacijo pobočij, predvidevajo višje nosilne zmogljivosti tal in omogočajo izgradnjo konstrukcij različnih geometrijskih oblik.

 

INHERENTNA TRDNOST IN FLEKSIBILNOST CELOTNJE GRADNJE OMOGOČA POSTAVITEV TEMELJEV BREZ UNIČENJA POBOČJA.

METODE OKREPITVE STABILNOSTI TAL

K NAŠIM OSNOVNIM METODAM OKREPITVE STABILNOSTI TAL SODIJO:

Z

PODPORNE KONSTRUKCIJE

Z

OJAČITVENI GEOSINTETIKI

Z

MEHANSKA STABILIZACIJA

Z

ZAŠČITA S SIDRI

Z

DRENAŽNI SISTEMI

PRILAGODLJIVE PODPORNE KONSTRUKCIJE

POMEMBNE PREDNOSTI KOMBINIRANIH STRUKTUR, KI JIH PONUJAMO SO MOŽNOST IZBIRE STRUKTURNIH OKREPITEV GLEDE NA STANJE GEOLOŠKIH PROCESOV IN UPORABO S SIDRASTIMI SISTEMI, KI OMOGOČAJO SIDRANJE GLOBOKO V ZEMLJO.

To reši problem reševanja pobočji na ozkih mestih, strmih pobočjih, v gozdu, ob bregovih rek in kjer obstajajo posebno težki pogoji ter se zahteva minimalen poseg v naravo.

 

 KRANJSKA STENA ali KRAINERWAND

 

Kranjska stenaS kombinacijo tradicionalnih metod preprečavanja plazov in uporabo modernih tehnoloških pristopov smo razvili edinstven sistem, ki temelji na visoko učinkoviti avtentični slovenski tehnologiji, ki je znana tudi kot “Krainerwand” ali “Kranjska Stena”, katere varovalni in strukturni elementi  so običajno narejeni iz lesa. Ti materiali pa so seveda ekološko prijazni vendar predstavlja velik poseg v gozdove. 

Uporaba cementa kot nadomestek za les v tovrstnih strukturah ni ekonomsko ter tehnološko učinkovit. Razvili smo pritrdilne strukture v obliki kovinskih elementov, ki so lahko prilagodljivi in kompaktni, enostaven za prevoz in ročen ali mehaničen prenos. Druga prednost uporabe jeklenih konstrukcij v Kranjski steni temelji na ojačitveni tehniki, ki omogoča sidranje te strukture v tla.

RAZVILI SMO

KOMBINIRAN SISTEM OKREPITVE STABILNOSTI TAL

po principu KRANJSKE STENE

PODPORNA STRUKTURA TEGA SISTEMA JE ZASNOVANA IZ KOVINSKIH ELEMENTOV: ZATO JE LAHKA IN KOMPAKTNA TER ENOSTAVNA ZA UPORABO V ODROČNIH GORSKIH OBMOČJIH, SAJ JE LAHKA ZA PRENAŠANJE. KOT DODATNO PREDNOST ŠTEJEMO MOŽNOST SIDRIŠČNEGA PRITRJEVANJA V TLA.

Ključne gospodarske prednosti našega kombiniranega

sistema ojačitev tal so:

Enostavnost namestitve in prevoza

 

Hitra montaža in kratek rok projekta

Majhne delovne skupine

Logistične prednosti

Nizki stroški

Zanesljivost in dolgotrajnost


Z veseljem Vam ponudimo še več zanimivih informacij!

Poglejte naše kompetence