PLAZOVI

Zgodnje odkrivanje in pravočasna odstranitev

PREPREČEVANJE PLAZOV

Večina nevarnih geoloških procesov (kot so zemeljski plazovi) imajo precej očitne znake kritičnega stanja pobočja dolgo preden dejansko pride do plazu. To je mogoče opaziti skozi zlome ali lokalne premike tal ob zgornji meji plazu.

ZGODNJE ODKRITJE IN PRAVOČASNA ODPRAVA POGOJEV ZA RAZVOJ PLAZU S STRANI STROKOVNJAKOV, POMAGA PREPREČITI MOREBITNI NASTANEK NARAVNE KATASTROFE Z MINIMALNIMI POSEGI IN STROŠKI.

to VKLJUČUJE:

Z

ZAGOTAVLJANJE UKREPOV ZA ODVODNAVANJE

Z

LOKALNO OKREPITEV POBOČJI

Z

ODPRAVO RAZPOK

PROBLEM

KRITIČNE TOČKE, TAKO ZNANE KOT NEZNANE, SO PONAVADI NEVARNE IN SLABO DOSTOPNE. PREPREČEVANJE PLAZOV JE ZATO Z FIZIČNIM PREGLEDOM TEH KRAJEV TEŽKO IZVEDLJIVO IN ZMANJŠA VRJETNOSTI, DA BI PREDHODNO ODKRILI ZNAKE RAZVOJA NEVARNIH GEOLOŠKIH PROCESOV.

REŠITEV

Dandanašnja tehnična sredstva (preprosti in stroškovno učinkoviti senzorji in mobilne komunikacije) omogočajo, da z geomonitoring-om pošljemo redne in točne podatke v katerikoli kotiček sveta (z internetno povezavo) in s tem omogočimo učinkovitejše preprečevanje plazov in drugih nevarnih geoloških procesov.

PREDSTAVLJAMO

NAJMODERNEJŠE ARMOTEQ 1,0 ® VEČFUNKCIJSKE SENZORJE

razvite s strani naših inženirjev z namenom zagotavljanja varnega in stroškovno

učinkovitega geomonitoringa nevarnih geoloških procesov.

PREDNOSTI:

  • stroškovna učinkovitost
  • nizka poraba
  • kotna občutljivost 2 mm/m
  • kombinacija pospeškometra in klinometra
  • deluje tudi kot potresni senzor
  • vključuje GSM modem, ki omogoča zbiranje in obdelavo podatkov preko GSM omrežja

PRINCIP DELOVANJA

Signal iz senzorjev se zbira preko wi-fija v usmerjevalnik opremljen z GSM modemom. To omogoča, da se uredi zbiranje in obdelava podatkov iz senzorjev, ki se jih pošlje preko GSM kanala do interneta . Če ni GSM omrežja, je uporaba senzorjev možna v kombinaciji z nizko proračunskim terminalom Skywave  ( opcija ).

Z veseljem Vam ponudimo še dodatne informacije!

Poglejte naše kompetence